Česky English Deutsch Polski

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > O hotelu > Blog > Tipy na výlet s dětmi autem, Jeseníky

Tipy na výlet s dětmi autem, Jeseníky



Datum konání:
8.7.2022

Tipy na výlet s dětmi Jeseníky autem, pobyty pro rodiny Jeseníky

Rozhodli jste se, že se vydáte s dětmi na letošní letní dovolenou do Jeseníků? Nemohli jste vybrat lépe. Ubytujte se v Hotelu Kamzík, který Vám nabízí ubytování na horách v Malé Morávce - Karlově pod Pradědem s širokým volnočasovým vyžitím pro děti i rodiče za každého počasí. Ubytujte se ve welness hotelu přívětivém pro rodiny s dětmi, přivezte si sebou i vaše domácí mazlíčky. Hotel Kamzík běžně nabízí ubytování se psem malé i velké rasy dle platného ceníku.

Pokud jste k nám do Karlova pod Pradědem přijeli autem, můžete navštívit spoustu krásných míst v okolí. Máme pro vás nepřeberné množství zajímavých výletů.

Rezervovat pobyt

Tip na první výletový den
Město Rýmařov a hrad Sovinec

Nejdříve se určitě vydejte na jihozápad přes město Rýmařov (13 km) až na hrad Sovinec (26 km), kde na vás dýchne kus historie, během roku se zde koná spousta akcí, které vás do historie přímo zavedou.

V samotném Rýmařově můžete, nejen v případě nepříznivého počasí, navštívit Městské muzeum se sbírkami na téma: Historie Rýmařova se zaměřením na textilnictví, expozici Geologie jižního Jesenicka nebo expozici Dolování na Rýmařovsku se zajímavými nálezy z období od 14. do 20. století. Pokud obdivujete krásné látky, expozice textilnictví Vás přímo nadchne. Prohlédnete si soubor církevních hedvábných brokátů, soubor kněžských ornátů protkávaných zlatem a stříbrem, část produkce Hedvy Rýmařov a řadu nástrojů a strojů pro zpracování textilu a textilních surovin. 
Pro malé děti zde velkou zábavu nenajdete, muzeum však není nijak zvlášť veliké, určitě prohlídku vydrží. Větší děti zde najdou pro sebe spoustu zajímavého.

Až dorazíte na hrad Sovinec, přijdou si na své i malé děti. Hrad na vás dýchne nejen kusem historie, ale také velkou tajemností, octnete se přímo ve středověku. Když budete mít štěstí, uvidíte vystoupení šermířské skupiny, divadelního souboru, hudebníků nebo prezentace tradičních řemesel. Anebo si cestu podle hradního programu přímo naplánujte.

 

Hrad Sovinec
Tipy na výlet Jeseníky


Až se z výletu vrátíte, v hotelu si pochutnáte na vynikající večeři, skočíte šipku do bazénu nebo zrelaxujte ve wellness centrum, které čítá vnitřní i venkovní část.

 

Tip na druhý výletový den
Pradědova galerie u Halouzků

Kousek od hradu Sovinec, v obci Jiříkov, potkáte Pradědovou galerii u Halouzků (24 km). Toto místo je pro rodiny s dětmi hotový ráj. Doporučujeme jako celodenní výlet. Mají zde hřiště pro děti, vyřezávané sochy zvířat a výběh s daňky, které děti mohou krmit. Odvážné děti si prohlédnou peklo s čerty, těm bojácným se bude líbit betlém v životné velikosti i obří vládce Jeseníků Děd Praděd. Téměř celá expozice je zastřešená a občerstvení je zajištěno. Výlet je tedy vhodný za každého počasí.

 

Tipy na výlet Jeseníky
Výlety v Jeseníkách

 

Až se vaše malé i velké děti této podívané dost nabaží, přijeďte zpět do hotelu a podvečerní atmosféru si zpestřete třeba procházkou okolním lesem. 

 

Tip na třetí výletový den
Vodní elektrárna Dlouhé Stráně

I když je to již trochu vzdálenější místo, nenechte si ujít jeden ze sedmi divů České republiky – přečerpávací Vodní elektrárnu Dlouhé Stráně (42 km).
Dlouhé stráně jsou třetí největší přečerpávací vodní elektrárnou na světě. Většina jejích částí se nachází pod zemí, stavby na povrchu jsou pak ohleduplně začleněny do okolní přírody. Pokud budete mít zájem o exkurzi, objednejte si ji, prosím, předem. Můžete si zvolit exkursi s výjezdem k dolní nádrži nebo exkursi s výjezdem k horní nádrži. Prohlédněte si možnosti prohlídek a jejich organizaci zde. Na cestu k elektrárně je nutné použít autobusovou dopravu provozovatele, auto necháte na bezplatném parkovišti. Vstup s dětským kočárkem do autobusu je umožněn.

Tipy na výlet Malá Morávka
Dlouhé stráně výlet

 


Výlet to bude veliký a pro děti i dosti únavný. Po návratu do hotelu jistě spolehlivě usnou. Poseďte v denním baru při sklence dobrého vína nebo něčeho ostřejšího.

 

Tipy na čtvrtý výletový den
Rejvíz a Velké mechové jezírko

Pokud ještě nebudete unaveni, máme pro vás další krásné výlety na zajímavá místa.
Určitě se vydejte se na Rejvíz (38 km) a pokochejte se místním Velkým mechovým jezírkemO Rejvízu se říká, že je to nejkouzelnější lokalita v Jeseníkách, pohádková horská osada ležící na náhorní plošině uprostřed hlubokých lesů. Zde začíná nejrozsáhlejší souvislý lesní komplex Jeseníků. Lesem se dostanete pěšky například na Švýcárnu nebo na Praděd

Druhé nejnavštěvovanější místo Jeseníků Velké mechová jezírko najdete právě zde. Je přístupné naučnou stezkou po haťovém chodníku. Samostatné jezírko je hluboké až 2,90 m při ploše hladiny 1 692 m2. V rašeliništi roste kolem dvě stě druhů rostlin a travin, padesát druhů mechorostů a žije zde až padesát druhů hmyzu. 

 

Pokud budete pokračovat dále, dojedete do Zlatých Hor (35 km), kde nesmíte minout areál Zlatorudných mlýnů v Údolí ztracených štol, který je již pravidelným místem konání mezinárodních mistrovství v rýžování zlata.
Nechte děti poběhat v malebném Zlatokopeckém skanzenu. V ceně vstupného jsou dvě prohlídky s průvodcem: Hornická osada a Zlatorudné mlýny. Každá prohlídka trvá cca 30 minut. Vzdálenost mezi prohlídkovými místy je 400 m. 

Velké mechová jezírko, typy na výlet
Zlatorudné mlýny, typy na výlet

 

Zvolte letní ubytování v hotelu Kamzík s polopenzí nebo rovnou Letní rodinný all inclusive pobyt. Srdečně zveme celou vaši rodinu na dovolenou se vstupy do wellness centra a atrakcemi pro děti v ceně.

 

Rezervovat pobyt

 

Herna pro děti Jeseníky

Pobyty pro rodiny s dětmi
Hotel s bazénem Jeseníky

Komentáře


  • 26. 8. 2022 19:02
    Minaříkova Helena
    Dovolená

    Dobrý den rádi bychom k vám přijeli příští rok na letní dovolenou s pejskem.Nevim jestli můžeme děkuji za odpověď Minarikova


  • 10. 4. 2023 19:11
    Valach.cz
    Vylet

    Moc hezký výběr tipů na výlet. Děkuji ;)


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů